Mina favorit frukostar och mellanmål
Publicerat den

I mitt senaste inlägg frågade jag vad ni vill läsa mer om (fortsätt gärna kommentera där). Idag läste jag igenom alla kommenterarna och då fick jag idén att jag skulle skriva ett inlägg om mina favorit nyttiga och goda frukostar och mellanmål. 
 
Lingongrova special med kalkon. Kanske inte det roligaste men eftersom jag äter det varje morgon med en kopp grönt te tyckte jag ändp att jag behövde ha med det. Anledningen till att jag äter kalkon istället för skinka är för att det oftast innehåller lite mer protein och lite mindre fett. 

En favorit frukost är havregrynsgröt, detta brukar jag göra när jag har lite mer tid. Då tar jag 1/2 dl havregryn och 1/2 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten och lite salt. Brukar toppa med bär och i bland lite nötter.
 
Bananpannkakor är sjukt gott och väldigt mättande. Receptet till mina pannkakor hittar ni här.
 
Mitt favorit mellanmål att äta efter skolan/innan träning måste nog vara yoghurt (lätt och naturell) med någon typ av frukt eller bär (ofta banan elelr jordgubbar). Toppar också med någon mûsli eller flingor (försöker välja de nyttiga alternativen med lite socker och mycket fiber osv.)
 
Ägg, ägg, ägg. Ägg är supergott och nyttigt och kan ätas i massa olika former. Äggröra, stekt ägg, omelett... Älskar att äta stekt ägg med en fullkornstoast eller äggröra med tomater till.
 
Smoothie är också en sak som man kan göra på massa olika sätt. Det finna tusentals smoothierecept på internet så det är bara att söka och testa!
 
Alla dessa går att äta som både frukost och mellanmål, men vissa kanske passar bättre till det ena. Hoppas att ni gillade inlägget!
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?